Algemene netwerkproblemen oplossen

Volgen

Lukt het niet om verbinding te maken met de onlinespeltypen in 2K-titels? Kijk dan in de gids hieronder:

1. Kijk goed of al je apparaten zijn aangesloten en of ze aan staan.
  2. Voer een verbindingstest uit op elk apparaat dat is verbonden met het netwerk. Ter referentie vind je hier een lijst met probleemoplossingen voor elk platform:

Zo werken NAT-typen

NAT-typen:

1. Open
  2. Gemiddeld
  3. Strikt
  • Open NATs kunnen verbinding maken met alle drie de types. --> Dit type komt waarschijnlijk het minste voor.
  • Gemiddelde NATs kunnen alleen verbinding maken met open en gemiddeld. --> Dit type komt waarschijnlijk het vaakst voor.
  • Strikt kan alleen verbinding maken met open.

Strikte NATs zijn een lastig probleem als je online speelt. Aangezien de meeste mensen geen open NATs hebben, zal het de speler met een strikte NAT niet lukken om veel spellen te vinden.

Als de speler met een strikte NAT wel meespeelt en er later een speler met een gemiddelde NAT meedoet, wordt de speler met de strikte NAT eruit getrapt.

Wat dit probleem nog lastiger maakt, is het feit dat het soms moeilijk is voor software als Games voor Windows Live om te bepalen welk NAT-type wordt gebruikt. Vaak wordt dan aangegeven dat de speler een gemiddelde NAT heeft, terwijl hij eigenlijk een strikte NAT heeft.

Een ander probleem is dat de ISP (internet service provider) soms ook achter een NAT zit. Zelfs als je een directe verbinding hebt met het internet (zonder router/firewall), doet de ISP nog dienst als strikte NAT.

Port-forwarding:

De volgende ports moeten open zijn op je router om verbinding te maken met de onlineservers van 2K:

TCP 80, UDP 88, UDP 3074, TCP 3074, UDP 53, TCP 53, UDP 3064, TCP 1795, TCP 1745, UDP 1795, UDP 1745

Heb je hulp nodig om deze ports te openen? Ga dan naar de volgende website voor meer informatie (hiervoor moet je het merk en model van je router weten. Deze gidsen zijn gebaseerd op specifieke routers).

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Hier vind je nog wat extra tips waar veel spelers wat aan hebben gehad:

1. Zorg dat de firmware van je router is bijgewerkt naar de laatste versie (heel belangrijk).

2. Koppel je router 10 minuten lang los en sluit hem dan weer aan. Sommige oudere routers presteren minder goed tot ze opnieuw worden opgestart, net als bij een pc.

3. Schakel een firewall of ander netwerkfilter uit voor de game.

4. Schakel uPnP (universal plug and play) in op je router.

5. Als je veiligheid niet belangrijk vindt, kun je DMZ (de-militarized zone) op je router inschakelen voor het adres van je pc. Hiermee worden al je firewall-functies van je router uitgeschakeld voor die specifieke pc.

6. Koop een router waarop staat dat hij compatibel is met Xbox LIVE of Windows Vista.
  2. Neem contact op met je provider en vraag ze wat de juiste DNS-instelling is voor jou.

Directe verbinding:

Lukt het je nog steeds niet om verbinding te maken met de onlineservers nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd? Probeer dan om je breedbandmodem direct te verbinden met de console of de pc waarop je de game speelt. Hierdoor kun je bepalen of het probleem te maken heeft met je router of met iets anders.