De cache van je console/pc leegmaken

Volgen

Bij games voor consoles en pc kun je veel problemen oplossen door de cache leeg te maken.

We krijgen vaak vragen van spelers over hoe je dit kunt doen, dus leggen we het even uit. Volg onderstaande instructies om je cache leeg te maken.

PlayStation 3

Als je een game voor het eerst speelt op de PlayStation 3, worden alle noodzakelijke spelgegevens automatisch opgeslagen in een systeemfolder genaamd 'Hulpprogramma voor gamedata'. Hier worden ook eventuele patches en updates van je game opgeslagen.

1. Ga in het XMB™-menu (XrossMediaBar) naar 'Game'.
  2. Scrol door deze sectie tot je een folder vindt die 'Hulpprogramma voor gamedata' heet.
  3. Open de folder om de gamedatalijst in te vullen.
  4. Scrol door de gamedatalijst tot je de game vindt waar je problemen mee hebt.
  5. Selecteer de game en druk op de driehoek-toets.
  6. Aan de rechterkant van het menu verschijnt nu een optiemenu voor de game die je hebt gemarkeerd.
  7. Selecteer 'Verwijderen' en druk op de X-toets om te bevestigen.
  8. Als je de cachedata hebt verwijderd, wordt je gevraagd of je de ontbrekende data de volgende keer dat je speelt opnieuw wilt installeren.

OPMERKING: als de verwijderde data een gamepatch was, wordt je gevraagd of je de informatie de volgende keer dat je console verbinding maakt met internet opnieuw wilt downloaden. Als je ervoor kiest om de patchdata niet opnieuw te downloaden, zullen de bugs die zijn verholpen door de patch weer in de game zitten, wat je game-ervaring kan beïnvloeden.

PlayStation 4

1. Hou de PS-toets op je controller ingedrukt.
  2. Kies 'PS4 uitschakelen".
  3. Wacht 10 tot 20 seconden tot het PlayStation®4-systeem volledig uit staat.
  4. Start het PlayStation®4-systeem opnieuw op.

Xbox 360

1. Druk op de Xbox Guide-knop op je controller, ga naar Settings en kies System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer een opslagapparaat en druk dan op de Y-knop op je controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat je selecteert, de cache van alle opslagapparaten zal worden leeggemaakt.)
  4. Kies Clear System Cache.
  5. Als je wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagappraat te bevestigen, kies je Yes.

Xbox One

1. Hou de aan/uit-knop ingedrukt aan de voorkant van de console tot de Xbox One helemaal uit staat.
  2. Verwijder de stroomkabel uit de Xbox One zodat de adapter niet meer aangesloten is op de console.
  3. Druk drie of vier keer op de aan/uit-knop aan de voorkant van de Xbox One. Hierdoor worden de laatste restjes stroom uit de batterij verwijderd.
  4. Sluit de stroomkabel weer aan op de console.
    • Wacht tot het witte lichtje op de adapter oranje is geworden voordat je verdergaat.
  5. Zet de console aan met de aan/uit-knop.

Steam – Integriteit van de gamecache controleren

1. Klik met de rechter muisknop op de game in de Steam-bibliotheek.
  2. Selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op de tab Lokale bestanden.
  4. Selecteer 'Integriteit van spelcache controleren…'