Hoe moet je dunken?

Volgen

Een vraag die vaak terugkomt over NBA 2K16 is hoe je moet dunken. Hier is een korte uitleg:

1. Trek je favoriete paar basketbalschoenen aan en pak je controller.
  2. Tijdens de aanval hou je R2 (PS4) of de rechter trekker (XB1) ingedrukt, en beweeg je vervolgens de rechter joystick van je controller. Met de linker stick beweeg je je speler richting de basket.
    • Zo activeer je de turbosprint van je speler en verander je zowel de schotknop (vierkant-toets van de PS4 of X-knop van de XB1) als de schot-stick.
  3. Terwijl je richting de basket beweegt, beweeg je de rechter stick in een willekeurige richting om te dunken.
    • Door kort de rechter stick te bewegen ga je dribbelen.
    • Door de rechter stick in een willekeurige richting te houden zet je de dunk in.
  4. De dunk inzetten is maar een deel van het proces hoor! Om een dunk uit te voeren, moet je richting de basket bewegen (tenzij je Standing Dunk-cijfer (dunken uit stand) maximaal is en je een Dunk Package hebt ingeschakeld).
    • Verder heb je een vrije doorgang naar de basket nodig voor een dunkpoging, er mag dus geen andere speler tussen jou en de basket staan.
    • En natuurlijk is er een uitzondering op de regel: een paar dunkers hebben de skills om over verdedigers heen te dunken die dicht bij de basket staan. (Herinner je je Vince Carter nog in Sidney 2000?)

OPMERKING: als je een dunk wilt maken, moet je een dunkanimatie ingeschakeld hebben.

• Om de dunkanimatie van je speler aan te passen, volg je deze stappen:
    • In MyCAREER Mode open je het Nav-menu vanuit MyCourt
    • Selecteer "Player Upgrades"
    • Selecteer vervolgens "NBA Animations"
    • Hier gebruik je de bumper/trekker-knoppen om te bladeren door de "Dunks"
    • Selecteer de animatie die je wilt inschakelen (wellicht moet je wat VC uitgeven om de animatie te kiezen die je wilt).
    • Als je de animatie hebt geselecteerd/beschikbaar gemaakt, vergeet hem dan niet in te schakelen (’equip’).