HOE SCREENSHOTS MAKEN EN DELEN VANAF JE CONSOLE

Volgen

Indien je een verzoek met ons hebt openstaan, dan bestaat de kans dat we jou om een screenshot van de situatie zullen vragen.

Mocht je dit nog nooit hebben gedaan, dan zal dit artikel jou zeker verder kunnen helpen.

De huidige generatie van consoles (Playstation 4 en Xbox One) laten het toe om screenshots te maken en deze te delen. De oudere generatie van consoles (Playstation 3 en Xbox 360) hebben deze optie niet.

Nu, zonder verder oponthoud, hier is hoe je een screenshot kan maken met de huidige generatie consoles.

PLAYSTATION 4

1. Druk op de SHARE-toets, en selecteer dan [Screenshot] om een screenshot te nemen en deze op te slaan.
2. Selecteer de screenshot.
3. Selecteer een uploadbestemming.
4. Voeg een opmerking toe en selecteer vervolgens [Delen].

Mocht je meer informatie over dit proces wensen, raadpleeg dan deze gids van Sony.

XBOX ONE

Een screenshot maken.

Er zijn een aantal manieren om een screenshot te maken. Je kan simpelweg zeggen "Xbox, schermopname maken". Of, indien je graag een screenshot wilt nemen op de ouderwetse manier, dan kan je dit door te dubbeltikken op de Xbox-knop en dan op de Y-knop te drukken.

Opmerking: De Xbox maakt een screenshot wanneer je dubbeltikt op de Xbox-knop. Op de Y-knop drukken slaat de screenshot op.

Screenshots delen.

Je kan een screenshot op veel manieren delen. Het kan via jouw activiteitsfeed, in een bericht, in jouw showcase, op Twitter of op OneDrive. Je kan dit doen als volgt:

1. Ga naar het scherm Home, ga naar rechts en selecteer [Mijn games en apps].
2. Kies [Apps] en selecteer [Game DVR].
3. Selecteer [Alle opnames weergeven], kies [Op Xbox Live] in het eerste filtervak en selecteer de screenshot die je wilt gebruiken.
4. Druk op de Menuknop en selecteer vervolgens [Delen].

Opmerking: Screenshots delen is enkel mogelijk met een actief Xbox Live Gold lidmaatschap, of indien je de actie uitvoert op de console van een ander Xbox Live Gold lid. Microsoft heeft een handige gids hierover indien je meer informatie wenst.

Opmerking: Weet dat je ook foto's kan nemen met jouw mobiel apparaat en deze naar ons kan versturen voor verder bezichtiging. Het enige waarom we vragen is dat de situatie duidelijk zichtbaar op beeld is.