HOE MIJN STEAM ID VINDEN?

Volgen

Hallo iedereen.

Indien je een probleem ondervindt met een van onze 2K PC titels, dan bestaat de kans er dat we jou om jouw Steam ID zullen vragen. Mocht je een Evolve: Stage 2 speler zijn, dan is dit zeker het geval en hebben we dit nummer/ID nodig, wat altijd begint met een 7.

Indien dit nog nooit hebt gedaan, niet getreurd! We hebben dit artikel gemaakt om jou erbij te helpen.

Er is wat verwarring in wat precies een Steam ID is. Vaak gebeurt het dat we een gebruikersnaam ontvangen wanneer erom wordt gevraagd. We willen hierbij benadrukken dat dit niet het geval is. Van zodra je een Steam profiel aanmaakt, wordt er automatisch daarbij een nummer (ID) verbonden en deze kan -in de woorden van Valve zelf- niet worden veranderd, zelfs niet door een Steam klantendienst medewerker.

Nu, laten we verder gaan met instructies in hoe je dus eigenlijk jouw Steam ID kan vinden.

1. Open de Steam applicatie op jouw systeem.
2. Klik op jouw gebruikersnaam.

3. Kies "Profiel weergeven".
4. Dit brengt jou naar jouw profielpagina. Onderaan het hoofdmenu bevindt er zich een webadres dat eindigt in een lange reeks getallen. Dit is jouw Steam ID, een nummer die altijd begint met getal 7.

Indien je een aangepaste Steam URL hebt (meerbepaald een gebruikersnaam in plaats van een nummer), dan zal je nog een aantal stappen moeten ondernemen.

1. Kopieer het Steam URL van jouw profiel naar een web browser.
2. Bekijk de broncode op van jouw profielpagina. (Voor IE/Chrome/Firefox/Opera is dit Ctrl+U, voor Safari is het Command+Option+U)
3. Daarna zoek in de bronpagina voor "SteamID" (inclusief aanhalingstekens). Je moet jouw ogen hiervoor niet gebruiken! Je kan de zoekfunctie openen door gewoon op Ctrl+F te drukken, de zoekterm in te geven en daarna op Enter te drukken.
4. Het zal jou normaal gezien brengen naar jouw Steam ID nummer (wat begint met het getal 7 en bevat geen letters of andere tekens). Dit is het nummer die we nodig hebben om jou te kunnen helpen.

Opmerking: Indien je jouw Steam profiel hebt geladen, maar het URL adres is niet zichtbaar, gelieve dan volgende stappen te volgen:

1. Ga naar jouw Steam "Instellingen" en klik op "Interface".
2. Vind het vakje voor "Steam-adresbalk weergeven indien beschikbaar" en zorg ervoor dat deze is aangevinkt.
3. Druk op "OK".
4. Probeer opnieuw de stappen in dit artikel.