2K LAUNCHER PROBLEEMOPLOSSING

BY Elizabeth

PUBLISHED:

UPDATED:

Zo, je ervaart problemen met de 2K Launcher? Het is nooit leuk om problemen te ervaren wanneer je je spel probeert te starten en we begrijpen je volkomen. Maak je geen zorgen! We hebben een paar handige probleemoplossingstips om je in het spel terug te krijgen.

Als je problemen ondervindt nadat het spel is gestart, bekijk dan het desbetreffende probleemoplossing voor het spel titel dat je start.
Houd er rekening mee: De 2K Launcher mag alleen worden geopend door het spel vanuit Steam of Epic te starten.

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de nieuwste Windows updates al hebt geïnstalleerd. Door Windows up to date te houden kunnen veel problemen met de 2K Launcher worden opgelost!

Ingeval je op Windows bent en het spel niet start nadat je op Spelen op de 2K Launcher hebt gedrukt of je zit vast in een oneindige laad lus, hebben we een artikel hier dat je kan bekijken voor tips om dit op te lossen: https://support.2k.com/hc/articles/10504341808787

Voor een foutmelding dat een Spel niet kan worden Gestart, hebben we ook een artikel met probleemoplossingen dat je nodig gaat hebben: https://support.2k.com/hc/articles/14643021109907

Uitvoeren van Steam/Epic als Beheerder

We hebben enkele gevallen gevonden waarin problemen optreden vanwege onvoldoende beheerdersrechten. Probeer je Steam/Epic Games client uit te voeren met Windows beheerdersrechten. Hier is hoe:

1. Sluit Steam/Epic Games volledig af
    • Hoogstwaarschijnlijk ga je Taakbeheer gebruiken om ervoor te zorgen dat er absoluut geen Steam/Epic processen actief zijn. Als je openstaande Steam/Epic-taken zien, selecteer deze dan in Taakbeheer en klik vervolgens op “Taak beëindigen”
  2. Klik met je rechtermuisknop op de snelkoppeling en klik vervolgens op “Als Administrator uitvoeren”
  3. Als er problemen zijn met het uitvoeren van Steam/Epic als admin, geef dit aan in je support ticket!

De 2K Launcher gebruiken met Epic:

De eerste keer dat je een Epic spel lanceert dat de 2K Launcher gebruikt, ga je “Toestaan” moeten selecteren bij een verbindingsverzoek prompt op een pagina die wordt geopend in je standaard web browser. Dit is een Epic-prompt en moet worden geaccepteerd om de 2K Launcher correct te laten werken. De 2K Launcher kan pas verifiëren welke spelletjes je bezit als deze verbinding is toegestaan.
Als deze verbindingsprompt niet verschijnt in je standaard web browser, probeer dan tijdelijk je standaard web browser te wijzigen om te zien of dit het probleem oplost. Je kan je standaard web browser op deze manier wijzigen:

1. Sluit de 2K Launcher
  2. Zorg ervoor dat er een andere web browser is geinstallerd (bijv. Chrome, Firefox, Edge, enz.)
  3. Type “Standaardapps” in het Windows zoekveld en druk op Enter (op de taakbalk waar staat “Type hier om te zoeken”)
  4. Klik op het icoon in het gedeelde Web browser en selecteer een ander optie om je standaard web browser te wijzigen
  5. Start het spel opnieuw na Epic

Houd er rekening mee dat sommige spelletjes in de 2K Launcher ook een soortgelijke prompt nodig hebben om goed te functioneren. De prompt voor deze spelletjes verschijnt de eerste keer dat je Play drukt op een Spel. Het spel zelf wordt pas geopend als deze prompt wordt geaccepteerd.

2K Launcher-gegevens wissen:

1. Start je computer opnieuw op
    • Controleer of je na een herstart nog steeds hetzelfde probleem ondervindt!
  2. Start je spel vanuit Steam of Epic om de 2K Launcher te openen
  3. Open de 2K Launcher, klik op het 2K-logo in de linkerbovenhoek van het venster en klik vervolgens op "Launcher Instellingen"
  4. Klik in het scherm “Launcher Instellingen” op de knop “Cache wissen”.
  5. Zodra de prompt verschijnt, klik je op "Nu opnieuw opstarten"
  6. Zodra het opnieuw opstarten is voltooid, start je het spel vanuit de 2K Launcher

Als je problemen ervaart om toegang te krijgen tot de 2K Launcher of een zwarte/grijze scherm ziet wanneer de 2K Launcher open is:

1. Open het start menu en typ in: %localappdata%
  2. Open de map genaamd “T2GP Launcher”
  3. Open de nieuwste versie van de launcher map, het gaat beginnen met “app-“ en gaat het hoogste nummer hebben.
  4. Open de “launcher_irt.exe” in de map
  5. Volg de instructies op het scherm en klik op “Rapport Verzenden.”
  6. Kopieer de rapport ID gepresenteerd na indiening en stuur deze naar ons terug, zodat ons team je rapport gemakkelijker kan identificeren.

2K Launcher Standaard Installatie Locatie

• De standaard locatie voor 2K Launcher bestanden is de AppData map. Hoewel je niets met deze bestanden hoeft te doen, vind je hieronder de standaard map locaties. [gebruikersnaam] moet worden vervangen door de gebruikersnaam van je Windows profiel gebruikersnaam.
  • “C:\Users\[username]\AppData\Local\T2GP Launcher”
  • “C:\Users\[username]\AppData\Roaming\T2GP Launcher”

Deze stappen zouden je terug in het spel moeten krijgen, maar als je nog meer problemen ondervindt, stuur ons dan een support ticket!